22 Ocak 2015 Perşembe

KEÇİ BOYNUZU ÖZÜ

  Yeni Yayınlar İçin Emin Baharat'ı Facebook'tan Takip Edin
   
 
KEÇİBOYNUZU ÖZÜ'NÜN PEKMEZDEN FARKI:
  

Keçiboynuzu özü direk olarak ateşle temas etmediği için içerisinde kansorejen bir madde olan karamel oluşmamaktadır.  Kaynama 
derecesi 60 dereceyi geçmediğinden insan vücuduna gerekli olan mineral madde ve aminoasitlerde kayıp görülmemektedir. Pekmez 
yapımında çökeltici olarak toprak vs. ve kimyasal enzimler üretim sırasında asla kullanılmamaktadır.
  



GALLİK ASİTİN FAYDALARI
   
Keçiboynuzunun içerdiği Gallik Asit, insan sağlığı üzerinde çok yönlü özellikleri olan bir maddedir. Gallik asit içeren keçiboynuzu özü'nün faydaları aşağıda yer almaktadır.
  

KEÇİBOYNUZU ÖZÜNÜN FAYDALARI:
  
*  Kolestrolün ve tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur.
* Nefes darlığına, astım, bronşit ve öksürüğe iyi gelir.
* Kalp damarlarının açılmasına yardımcı olur.
* Vücuda kuvvet ve enerji verir.
*  Yüksek miktarda fosfor, potasyum ve kalsiyum içerdiğinden çocukların kemik, zeka gelişiminde ve zihin açılmasında önemli rol oynar.
* Karaciğeri yüksek oranda takviye eder.
* İçerdiği aminoasitten dolayı kan yapıcı ve kan tazeleyici özelliği fazladır.
* Sigaranın nefes sistemi üzerindeki olumsuzlukları gidermede etkilidir.
*  Kalsiyum ve magnezyum uygun kombinesinden dolayı kemik erimesini geciktirmede etkilidir.
* İleri yaş hastalıkları tedavisinde yardımcı olur.
* Hazımsızlık, mide yanması, mide ekşimesi ve bağırsakların çalışmasında faydalıdır.
*Bronşları açar, göğsü yumuşatır ve balgam söktürmeye faydalıdır. 
* Cinsel gücü arttırıcı bir özelliğe sahiptir yani doğal bir afrodizyaktır.
*Viegradan üstün ve kalıcı etkileri görülmektedir.
  

KULLANIM ŞEKLİ
  

Yetişkinlerde: 
Sabah - akşam aç karnına 2 yemek kaşığı

Çocuklarda: 
Kahvaltıda 1 yemek kaşığı


Bebeklerde: 
Kahvaltda 1 çay kaşığı


Suladırılarak, tahinle veya yoğurtla beraberde yenilebilir.
  
   
 
ÖZELLİKLE ÇOCUKLARINIZA YEDİRİNİZ !!! 
MARKETLERDE SATILAN SENTETİK PEKMEZLERDEN UZAK DURUNUZ
  
 
Harnup  Keçiboynuzu Özü besin ve kalori yönünden çok zengindir. Çok besleyicidir. Doğal şekerler, 
zengin mineraller (Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko) 
ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin 
kaynağıdır. Özellikle çocuklarda kemik gelişimini sağlar. Keçiboynuzu’nun nefes 
darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiç bir bitkide 
bulunmamaktadır. Bu özelliği ile nefes darlığına karşı oldukça etkilidir. Bu 
etkin madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında da son derece 
etkilidir. Ayrıca alerjinin neden olduğu nefes darlığına ve Guatr 
rahatsızlığından dolayı ortaya çıkan nefes darlığına da olumlu etkisi 
vardır.
Keçiboynuzu’nun içerdiği gallik asit insan sağlığı üzerinde çok 
büyük etkiye sahiptir. Ağrı kesici, astım ve kansere karşı koruyucu, bakteri yok 
edici karaciğeri toksinden arındırıcı, bağışıklık sistemini güçlendirici ,bronş 
genişleticidir ve çocuk felcine karşı koruyucu etkiye sahiptir .Öyle ki 
keçiboynuzu, akciğer kanserini 90 oranında önleme gücüne sahiptir. Sütün 3 katı 
kadar kalsiyum içerir. Bu nedenle osteoporoz rahatsızlığı olanlara kalsiyum 
ihtiyaçlarının karşılanması için son derece zengin doğal bir kaynaktır. Fosfor 
bakımından da zengindir. İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik 
erimesine ve kansızlığa iyi gelir, balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları 
açar, alerjik nefes darlığı çekenlere özellikle keçiboynuzu özü tavsiye edilir. 
Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. 
Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir. Ayrıca 
bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. Karaciğeri 
toksinden arındırıcı etkiye sahiptir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder